Karma

Mától elérhető a Virtuális ’56 kiterjesztett valóság adatbázis, mely a megfelelő okostelefonon használva megmutatja a forradalom budapesti helyszíneit, és felvilágosítást nyújt az adott helyen történt eseményekről.

Az okostelefon beméri a saját GPS helyzetét, majd a beépített iránytű segítségével megmutatja a forradalmi helyszínek pontos helyzetét és távolságát, abban az irányban, amerre a telefon kamerája éppen néz. A "látótávolság" is állítható 100 méter és 5 kilométer között. Az egyes helyszínekre kattintva elolvasható az események rövid leírása, a Wikipedia 1956-ról szóló, díjnyertes szócikkéből.

A kiterjesztett valóság adatbázissal ahhoz a fiatal generációhoz szerettük volna közelebb hozni a forradalom eseményeit, akik számára az okostelefon mindennapi eszköz, a történelmet ugyanakkor porosnak, nehéznek találják.

A  Virtuális ’56 használatához szükség van az Andriod és iPhone (valamint egyes Nokia és BlackBerry) okostelefonokon futó Layar programra, mely elérhető a http://layar.it/psdV9y címen.

Megosztás
Címkék: augmented reality

· 1 trackback
08
már

Gyakornokot keresünk!

Címkék: gyakornok
Karma

Sajnálatos módon a világ legmenőbb gyakornoki állását nem áll módunkban meghirdetni, de a másodikat talán igen. :)

Jelentkezz, ha nálunk szeretnéd kezdeni a pályádat! Szakterületed, végzettséged egyáltalán nem fontos, felőlünk lehetsz rakodómunkás, vízvezetékszerelő, hobbigrafikus vagy pszichedelikus space buddha is akár. Tényleg mindegy. Tehetséget, motivációt és kreativitást várunk el, nem papírral igazolt tudást.

Amit tudnod kell:

- nagyon jó íráskészség

- számítástechnikai eszközök, úgysmint laptop és programok használata (a word használatán túl is van élet: tudj feltölteni FTP-re, képeket szerkeszteni, ppt sablont összedobni satöbbi)

- angoltudás előny (középC, tudj angol szöveget fordítani, olvasni, írni)

- legalább napi 6 óra szabadidő (nem baj, ha van olyan nap, amikor ez nem megoldható, és a vizsgaidőszakot is tiszteletben tartjuk; de alapvetően olyan embert keresünk, aki sok időt tud velünk tölteni)

- legalább 3 szabad hónap

Amit csinálni fogsz:

- ötletelés, írás, olvasás, telefonálgatás

Amit kapsz:

- tapasztalat, tudás, referencia

- az első próbahónap után pénz, de nem annyi, hogy csak ezért akarj velünk dolgozni

Írd meg nekünk, hogy miért szeretnél velünk dolgozni és miben vagy tehetséges. Ide írj: talent (at) karmamedia (dot) eu

UPDATE: már megtaláltuk a megfelelő személyt. :)

 

Megosztás
Címkék: gyakornok

Karma

Megosztás
Címkék: szolgközl

Lövenberg Balázs

Ennél jobbat nem csinált senki, soha és nem is fog, soha. Szakmabeliek értékelni fogják, egyben sajnálni, hogy másnak jutott eszébe. Mégpedig az Albionnak Londonból.

Megosztás
Címkék: poszt karácsonyi legkorábbi

SándorSzabolcs

UPDATE: a rendszer helyreállt :)

Hiba történt vagy a Facebook megint újraírta a szabályokat? Ma reggeltől a Facebook oldalakon (page) látszólag véletlenszerűen lehet, illetve nem lehet kommentelni a tagok által feltett bejegyzéseket. Ez ugyanígy igaz az oldal gazdájára, mint az egyszerű tagokra.

Jöjjön előbb egy videó arról, hogyan lehet félig-meddig orvosolni a helyzetet (elnézést a minőségért, gondoltuk a lényeg a gyorsaság), utána pedig a magyarázat. A lenti módszer azt nem teszi lehetővé, hogy te kommentelhess bárkihez, de azt igen, hogy hozzád bárki kommentelhessen, pl. amikor egy oldalra írsz egy kérdést.

 

 

Egész nap ment a találgatás, hogy bugról van-e szó, de úgy tűnik, hogy a helyzet ennél rosszabb: ez egy fícsör, legalábbis annak szánták, csak nem gondolták át rendesen.

Az ok amúgy teljesen logikus: az adatvédelmi beállításokat kiterjesztették, így ha azok "rosszul" vannak beállítva, csak az ismerőseink fognak tudni kommentálni a különböző oldalakon feltett kérdéesinkre. Ez elég kellemetlenül érinti a vállalatokat, nem valószínű például, hogy egy naponta 50-100 ügyfélszolgálati jellegű kérdést kapó cég adminisztrátora minden válaszadót szeretne személyesen is ismerősnek jelölni (akkor ugyanis tudna kommentálni a kérdésre).

A megoldás tehát: az adatvédelmi beállításokban a "Mások megosztásai" részben "Mindenki"-re kell állítani a "Megjegyzések hozzáfűzése az üzenetekhez" paramétert. Megpróbáltuk, működik, a működése reprodukálható.

Persze nagyon szeretjük, hogy a Facebook vigyáz az adatainkra, de ezzel épp az oldalak lényegét tette tönkre. Az igazán jó oldalakon ugyanis a tagok lelkesen beszélgetnek egymással, kommentelnek, és így tovább, akkor is, ha amúgy nem ismerősök.. Ezt vagy belátja a Facebook (szerintünk van rá esély), vagy mostantól nehezebb lesz az élete a felhasználónak és az adminisztrátornak is. Az ügyfélszolgálati profil konkrétan ellehetetlenül, hiszen az adminisztrátor is csak ember, és neki is friendelnie kéne a szigorított adatvédelmi beállítású kérdezőt, hogy tudjon válaszolni...

Dislike (lenne, ha lenne).

Megosztás
Címkék: facebook